Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα πλαίσια μίας συμβατικής κοπής πίτας, κατάφερε για μια ακόμη φορά να πρωτοπορήσει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον κλάδο μας, πραγματοποιώντας τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο CARAVEL, ενημερωτική εκδήλωση για τα προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν η πλειονότητα των μελών της Ένωσης, σχεδόν όλοι οι θεσμικοί φορείς της Διαμεσολάβησης, προσωπικότητες του ασφαλιστικού χώρου, αλλά και εκπρόσωποι του ασφαλιστικού τύπου.

Πρώτη η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος πέτυχε να έχει ως ομιλητές σε εκδήλωσή, τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της ΑΣΠΙΔΟΣ κ. Ι. Παντελίδη και τον Επόπτη Εκκαθάρισης κ. Βλαχογιάννη, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της ΕΠ.Ε.Ι.Α., κ. Γεώργιος Πέτσας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σ. Μαυρόπουλος στον εναρκτήριο λόγο του, μεταξύ άλλων ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου της Διαμεσολάβησης και της Ασφαλιστικής Αγοράς γενικότερα, και απαρίθμησε τα μεγάλα ερωτηματικά που οδήγησαν στην έκπτωση της αξιοπιστίας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Κατά την διάρκεια της συζητήσεως που ακολούθησε, τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Διαμεσολαβούντες και σχετίζονται άμεσα με τις ανακλήσεις των αδειών των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των Μελών και κατατέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από τους εκκαθαριστές για την πορεία των εργασιών της εκκαθάρισης.

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων των ομιλητών, ο λόγος δόθηκε στον κ. Γεώργιο Πέτσα, ο οποίος ανέλυσε τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάκληση αδειών των συγκεκριμένων εταιρειών, και απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα των μελών της Ένωσης, επιχείρησε να αποσαφηνίσει στους παρευρισκομένους τα όρια δράσης της ΕΠ.Ε.Ι.Α. και ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που την διέπει.

Από την πορεία της συζήτησης καταδείχθηκε η ευθύνη της Πολιτείας που οφείλει να δώσει λύση στα θέματα, και η Ένωση με πρωτοβουλία του Προέδρου της, κάλεσε τα Σωματεία της Διαμεσολάβησης από κοινού, να συσκεφθούν και να προτείνουν λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το αδιέξοδο…

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, έκοψαν την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους.

Στον τυχερό που κέρδισε το πρωτοχρονιάτικο Φλουρί, δόθηκε συμβολικά ένα αντίγραφο κυκλαδικού εδωλίου.