ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
5ο Virtual InsurTECH 2022 Συνέδριο “Customer-first Insurance Tech led Growth leap”
Η κυρία Δήμητρα Λύχρου, συμμετείχε στο 5ο Virtual InsurTECH 2022 Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2022, διαδικτυακά.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από την συμμετοχή της στο πάνελ με θέμα “Outlook of the Insurance Landscape and its Change Factors” σε ένα συνέδριο που είχε σκοπό να διερευνήσει και να αποκαλύψει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες, τις καινοτόμες προσεγγίσεις, και την ενσωμάτωση υψηλής τεχνολογίας, που μετασχηματίζουν ψηφιακά και αναδιαμορφώνουν καταλυτικά το Customer-first Insurance.
Ακολουθεί η ομιλία της Προέδρου:
“Την τελευταία διετία με αφορμή και την επέλαση της πανδημίας Covid-19, η παγκόσμια κοινότητα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει με πρωτοφανή ταχύτητα την ανάγκη ψηφιοποίησης υπηρεσιών και δράσεων. Όλοι μας αποκτήσαμε την ευχέρεια να επιλέγουμε online υπηρεσίες, διαπιστώνοντας τα πολλά και σημαντικά οφέλη της τεχνολογίας και του νέου ψηφιακού κόσμου!
Στον Κλάδο της ασφάλισης διαπιστώνουμε ότι γίνεται περιπλάνηση και αναζήτηση πληροφορίας και σύγκρισης των προσφερομένων προγραμμάτων, αλλά βλέπουμε ταυτόχρονα να συνειδητοποιείται πως ο ανθρώπινος παράγοντας, ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα ψηφιακό κανάλι διανομής.
Η διαπίστωση αυτή δεν καθησυχάζει αλλά πιστοποιεί ότι κάποιες υπηρεσίες παρέχονται με επιτυχία, όταν συνδυάζουν την ανθρώπινη επικοινωνία με τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
Μέσα στις συνθήκες που επιτάχυνε η πανδημία, αναγνωρίζουμε ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει ανάγκη να επικεντρωθεί σε ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών, ότι πρέπει να διαθέτει όλες τις νέες τεχνολογίες που του προσφέρονται για να συλλέξει πληροφορίες, να τις επεξεργαστεί, να αναγνωρίσει τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη και να του προσφέρει ταχύτατα τις καλύτερες αντικειμενικά λύσεις.
Η αναγνώριση αναγκών δεν είναι μία τυπική διαδικασία που διεκπεραιώνεται επειδή το απαιτεί ο νόμος.
Είναι η πεμπτουσία της επικοινωνίας, που διαφοροποιεί τον ασφαλιστή από την πλατφόρμα του καναλιού.
Παράλληλα επιβάλλεται να έχει πλήρη εικόνα του ανταγωνισμού και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται, για να έχει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την αξιοπιστία των λεγομένων του, και να έχει απόλυτη γνώση των προϊόντων που προωθεί, για να είναι σε θέση να τεκμηριώσει την κάθε του πρόταση.
Πέραν της δια βίου μάθησης, που και τυπικά επιβάλλεται, προκύπτει η ανάγκη οργάνωσης με business plan και τεχνολογικά εργαλεία. Η φυσική εξέλιξη στο επάγγελμά μας είναι η λεγόμενη phygital λειτουργία, δηλαδή η ανθρώπινη επικοινωνία με χρήση των ευεργετημάτων της τεχνολογίας και των αγαθών που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Μια ισόρροπη και αρμονική συνεργασία που θα προσφέρει αρτιότερη εξυπηρέτηση και συνολική βελτίωση της εμπειρίας του Ασφαλισμένου.
Αυτή οφείλει να είναι πλέον η καθημερινότητα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, που είναι ο μοχλός διείσδυσης της ασφαλιστικής ιδέας στην κοινωνία. Σήμερα που η ασφαλιστική συνείδηση είναι το ζητούμενο στη χώρα μας, ο καταναλωτής δέχεται καταιγισμό πληροφοριών από social media, παρακολουθεί τις νέες τάσεις, διαμορφώνει νέες καταναλωτικές συνήθειες, είναι λιγότερο πιστός από άλλοτε σε παραδοσιακές γνωριμίες ασφαλιστών του περιβάλλοντός του και είναι μελετημένος και περισσότερο απαιτητικός στην αναζήτηση της αξιόπιστης λύσης.
Εμείς ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές οφείλουμε να διατηρήσουμε καθαρό το στίγμα μας, παρέχοντας εξειδικευμένη γνώση με προσωπική και ανθρώπινη προσέγγιση.
Σε εμάς πέφτει το βάρος να μιλήσουμε, να πείσουμε και να αναδείξουμε την πραγματική και ουσιαστική αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.
Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται μεθοδική, συνεχής, στοχευμένη και συλλογική σύμπραξη όλων των φορέων της αγοράς για να είναι η εκστρατεία ενημέρωσης επιτυχημένη και αποτελεσματική.
Έχουμε την αισιοδοξία ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στην αγορά καθώς οι εξελίξεις στον τομέα των επενδύσεων, θα δώσουν την δυνατότητα και στην ασφαλιστική αγορά, που έχει επενδύσει στην καινοτομία και την διαφάνεια, να αφυπνίσει επιτέλους, και σε ικανοποιητικό βαθμό, την ασφαλιστική
συνείδηση.”
Αναδημοσίευση από Διασφαλίζω #45
Leave A Comment