Χρονικό μιας Μεγάλης Εκδήλωσης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης !

 

 

Γράφει ο Χάρης Αλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α.Ε.

 

Η ιδέα της εκδήλωσης της Διαμεσολάβησης, γεννήθηκε στις αρχές του χρόνου, αν και κυοφορείτο πολύ  νωρίτερα, μέσα από κοινή επιθυμία όλων των μελών του ΔΣ μας, για επανάκαμψη των δια ζώσης επαφών με τα Μέλη μας, και τους ανθρώπους της αγοράς. Πράγματι η πανδημία, μας άφησε πίσω σε αυτό, μας αποξένωσε, και παράλληλα σαν αράχνη έπλεξε έναν ιστό-κουκούλι γύρω μας, τον οποίο ακόμη και τώρα δυσκολευόμαστε να σπάσουμε για να ξαναβγούμε στον «κόσμο», να επανα-κοινωνικοποιηθούμε, να ανταλλάξουμε πράγματα από κοντά…

Η συζήτηση κράτησε αρκετά, αλλά η απόφαση είχε παρθεί από την αρχή. Έτσι από το πρώτο μας κιόλας συμβούλιο τον Γενάρη, αρχίσαμε να «μπαίνουμε» σε λεπτομέρειες και διαδικαστικά, και παράλληλα να «κοινωνούμε την ιδέα και σε άλλα σωματεία, σε μέλη και σε εταιρείες. Οι επερχόμενες αλλά απροσδιόριστες χρονικά εκείνη την εποχή εκλογές, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στο μέτρο που η όποια οργάνωση θα έπρεπε να μην είναι μετά, αλλά ούτε πολύ πριν από αυτές. Και αυτό γιατί, γνωρίζουμε όλοι την «ευαισθητοποίηση» της πολιτικής σκηνής κατά την περίοδο εκλογών, αλλά και για πρακτικούς λόγους (Πάσχα, καλοκαίρι, άδειες κλπ).

Και τότε αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Και για καλή μας τύχη, τόσο ο πρόεδρος του όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής Διαμεσολάβησης (κ.κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και Δ. Γαβαλάκης) υποστήριξαν ένθερμα και έμπρακτα τόσο την ιδέα όσο και την οργάνωσή της.

Και κάπου εκεί, πρυτάνευσε η σκέψη ότι η  Συνεργασία όλων των τάξεων της Διαμεσολάβησης θα ήταν ένα εξαιρετικά δυνατό μίγμα, προκειμένου να καταδείξει με ενότητα τον  κοινό στόχο και όραμα για τον κλάδο μας. Ετσι  οι Μεσίτες Ασφαλίσεων με το ΣΕΜΑ, και οι Συντονιστές με την ΕΣΑΠΕ μαζί με την Ένωσή μας,  άρχισαν  να δίνουν σάρκα και οστά στο όλο εγχείρημα.

Το χώρο τον είχαμε ήδη διαλέξει. Προσανατολιστήκαμε από την αρχή, σε κάτι όμορφο, μοντέρνο, ασφαλές και κυρίως μη πολυφορεμένο… από την αγορά μας. Και ιδού, η πρόταση της προέδρου για την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Έπρεπε όμως να μετρήσουμε και το κόστος της. Και αυτό, ήταν στα ίδια ή και καλύτερα επίπεδα από άλλα αντίστοιχων χώρων. Έτσι «κλείσαμε» σε έναν χώρο πολιτισμού και καλαισθησίας !

Το μόνον που δεν θα μας κούραζε ήταν τα θέματα προβληματισμού και συζήτησης…! Αυτά υπήρχαν, ήταν πολλά τα γνωρίζαμε, τα αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια. Απευθυνθήκαμε όμως σε όλα τα Μέλη μας, και συγκεντρώσαμε ερωτήματα που κάλυπταν όλο το φάσμα των εργασιών μας. Θέματα που τέθηκαν όλα, ασχέτως αν απαντήθηκαν ή όχι… ‘Όμως ακούστηκαν και το έμπειρο κοινό μας, το κατάλαβε!

Έμενε μόνον η τελική ημερομηνία. Αυτό ήταν κουίζ για δυνατούς λύτες…! Η ημερομηνία των εκλογών, μας έδωσε ένα πάνω όριο. Έπρεπε να υπολογίσουμε διαθεσιμότητα συμμετεχόντων, βολική ημέρα για κίνηση όλων, διαθεσιμότητα χώρου, και άλλους παράγοντες. Και ναι, προκρίθηκε η Δευτέρα 8 Μαΐου με ανατολή ηλίου 06:22 και δύση 20:22 (μια ημέρα εξαιρετικής αριθμολογίας…) !

Με αυτά και αυτά, είχαμε ήδη φτάσει 3-4 ημέρες πριν. Και έμενε να γίνουν πολλά ακόμη. Αλλά η θέληση μας και η συνεργασία, μας ώθησαν να κάνουμε όλα όσα έπρεπε, εντός χρόνου και κυρίως με ποιότητα και συνοχή. Κάποιοι κουράστηκαν περισσότερο και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους προέδρους των Σωματείων που είχαν το κύριο βάρος παρουσίασης… Αλλά έτσι ορίζει η θέση τους, και αυτό έκαναν με απόλυτη επιτυχία.

Ίσως πάντοτε υπάρχουν μικρές αστοχίες ή και παράπονα… Αυτό όμως που έμεινε ως γενική εντύπωση και αποτελεί και τη δική μας ανταμοιβή, ήταν ότι από όλους αναγνωρίστηκε ως η «Μεγάλη Εκδήλωση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης» !

 

 

Σίγουρα μένουν πολλά και σημαντικά να λεχθούν (και θα λεχθούν..), και ως παραλειπόμενα και ως συμπεράσματα-αποτίμηση, ως έναυσμα για ενέργειες, αλλαγές και βελτιώσεις. Όμως το πρώτο βήμα έγινε, και σε αυτό η Ένωσή μας, ήταν για μια ακόμη φορά, πρωτοπόρος !