ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8/5/2023, η Μεγάλη Εκδήλωση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), η  Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), με την σύμπραξη και συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Το παρόν έδωσαν εκατοντάδες Συνάδελφοι και μεγάλος επίσης αριθμός  την παρακολούθησε διαδικτυακά.

Κοινή παραδοχή είναι η αναγνώριση του κομβικού ρόλου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο παρόν αλλά κυρίως στο μέλλον της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ως η βασική και κινητήριος δύναμη για την παραγωγή και την διασφάλιση της ποιότητας του ασφαλιστικού προϊόντος που διανέμεται στον καταναλωτή.

Στους συμμετέχοντες ομιλητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν συνολικά την ασφαλιστική αγορά, με σκοπό για ακόμη μια φορά την ανάδειξή τους αλλά και την επιθυμία να ληφθούν πειστικές απαντήσεις και ει δυνατόν δεσμεύσεις για την επίλυσή τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΕΑΕ κ. Δήμητρας Λύχρου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου. Την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο Επόπτης της Ασφαλιστικής Αγοράς, Επικεφαλής της ΔΕΙΑ κ. Σταύρος Κωνσταντάς, παραμένοντας μέχρι τέλους της, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Κώστας Καββαθάς, η Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κ. Μαρία Δημητριάδη, η κυρία Μιλένα Αποστολάκη, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), η κυρία Νάντια Σταυρογιάννη,  Πρόεδρος του ΕΙΑΣ καθώς και Ceo, Δ/ντές Πωλήσεων και κάθε βαθμίδος κορυφαία στελέχη των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Τις τοποθετήσεις τους κατέθεσαν για το θέμα της συνάντησης “Η επόμενη μέρα της ασφαλιστικής αγοράς  και ο ρόλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην εξέλιξή της”, στο πρώτο πάνελ εκπρόσωποι της Πολιτικής οι: κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΝΔ), η κ. Έφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και  ο κ. Παύλος Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), οι οποίοι απάντησαν στα πιεστικά ερωτήματα που τους έθεσαν από πλευράς ΕΕΑ οι κ.κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γ.Γ.  ΕΕΑ,  ο κ. Γιώργος Καραβίας,  Μέλος της Δ.Ε του ΕΕΑ και ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής από την Διαμεσολάβηση ως Πρόεδρος ΕΑΔΕ.

Στο δεύτερο πάνελ οι εκπρόσωποι των Ασφαλιστικών Εταιρειών, οι κύριοι Χρήστος Γεωργακόπουλος (ALLIANZ  -ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ), Παναγιώτης Δημητρίου (GENERALI), Νικόλαος Ζάχος (NP Ασφαλιστική), Δημήτριος Ζορμπάς (ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ) και Ιωάννης Καντώρος (INTERAMERICAN), έλαβαν μέρος και απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσαν οι εκπρόσωποι των τριών Σωματείων κ.κ. Δήμητρα Λύχρου, Ιωάννης Τοζακίδης και Μιχάλης Τζωρτζωρής και που απασχολούν ιδιαίτερα την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Πεποίθηση όλων μας είναι πως αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν με συνέπεια αναδεικνύονται τα ζητήματα και επιζητούνται οι λύσεις.

Σε αυτή την λογική η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από το σύνολο των Συναδέλφων και του Κλαδικού Τύπου, και  υποστηρίχθηκε για άλλη μία φορά από την ηγεσία του ΕΕΑ.

Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει μία νέα εποχή στην επικοινωνία και σύμπραξη των δύο Πυλώνων της Αγοράς, και καθορίζει την συνέχεια, ανεβάζοντας τον πήχη για μελλοντικές εκδηλώσεις ακόμη ψηλότερα.

 

Τα Δ.Σ. των Σωματείων