Μνημόνιο Συνεργασίας EEAE – ΣΠΑΤΕ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι οι συζητήσεις που αναπτύξαμε με τον Σύλλογο του ΣΠΑΤΕ, είχαν μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και οδήγησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, που θα φέρει τους Συλλόγους μας πολύ κοντά σέ θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινών διεκδικήσεων.

Είναι ένα πρώτο και πολύ  σημαντικό βήμα συνεργασίας των δύο ισχυρών Σωματείων των Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αθήνα την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 μετά από διεργασίες ικανού και εύλογου χρόνου και ομόφωνη απόφαση των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο ιστορικών Σωματείων Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ και Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής – ΣΠΑΤΕ.

Αφουγκραζόμενοι την διαχρονικά κοινή απαίτηση των Συναδέλφων για  συνένωση δυνάμεων και ισχυρή εκπροσώπηση, προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και να προβάλλουμε περαιτέρω, την αναντίρρητη αξία του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Πράκτορα.

Θέματα όπως οι διαπιστωμένες συχνές παραβιάσεις του νόμου που αφορούν τους Διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων, οι αθέμιτες πρακτικές εναλλακτικών Δικτύων και Τραπεζών, οι εγκύκλιοι και συμβάσεις, που συχνά δημιουργούν παρερμηνείες και διαφορές, αλλά και πολλά ακόμη που καθημερινά προκύπτουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και παρέμβασης, αποτελούν κοινούς στόχους των δύο Σωματείων και απαιτούν συστράτευση.

Τα Σωματεία διατηρούν την αυτοτέλεια τους αλλά συμφωνούν ότι με κοινές δράσεις και συνένωση δυνάμεων θα υπηρετήσουν το σκοπό της εκπροσώπησης των Ασφαλιστικών Πρακτόρων στις ιδιαίτερα κρίσιμες εποχές που διανύουμε με τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά να είναι καταιγιστικές, καθώς αυτή βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάπτυξης αλλά και ταυτόχρονης συρρίκνωσης.

 

Το Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ                                                       Το Δ.Σ. της ΕΕΑΕ

 

 

Δήλωση κυρίας Δήμητρας Λύχρου:

Με χαρά και ικανοποίηση υπογράφουμε σήμερα Μνημόνιο που σημαίνει την αρχή μίας γόνιμης συνεργασίας των δύο Σωματείων μας, της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ και του Συλλόγου Πρακτόρων Νομού Αττικής- ΣΠΑΤΕ, ικανοποιώντας την απαίτηση των Συναδέλφων για ισχυρή και ενωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων των Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Τα δύο ισχυρά Σωματεία  καλούν σε συστράτευση όλους τους Συναδέλφους, Ασφαλιστικούς Πράκτορες, βάζοντας στόχο την επίτευξη καλύτερων συνθηκών συνεργασίας με τις Εταιρείες, σε αποδοχή κινδύνων, ταχύτητα διεκπεραίωσης, προϊόντα, όρους και ασφάλιστρα,  επιζητώντας και την βέλτιστη Εποπτεία, που θα συμβάλει  από πλευράς της στην άνοδο της αγοράς και του επαγγέλματος.

Δήλωση κυρίας Μαρίας Δημητριάδη:

Η ΕΕΑΕ και ο ΣΠΑΤΕ, ο ΣΠΑΤΕ και η ΕΕΑΕ ανοίγουν νέους δρόμους στην Εκπροσώπηση και ανατρέπουν στεγανά και νοοτροπίες ετών που θέλουν τα Σωματεία δομημένα σε άλλες βάσεις. Ως Προέδροι των δύο Σωματείων κάνουμε την υπέρβαση, αναγνωρίζοντας το μεγάλο στοίχημα του όλου εγχειρήματος, αλλά και της ευθύνης μας μέσα σε αυτήν την νέα διαδρομή, να διαφυλάττουμε και να τιμούμε την ιστορία των δύο Σωματείων και το έργο όλων των προηγούμενων Διοικήσεων.