Δελτίο Τύπου – Συνάντηση Ε.Ε.Α.Ε. με Ε.Ε.Α. με θέμα τις Αθέμιτες Πρακτικές

 

   Αθήνα, 28/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με θέμα τις αθέμιτες πρακτικές στην ασφαλιστική αγορά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/4, διαδικτυακή συνάντηση του συμβουλίου της ΕΕΑΕ με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη  Χατζηθεοδοσίου και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρη Γαβαλάκη.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία καταγραφής και μελέτης συγκεκριμένων καταγγελιών, που  τεκμηριώνουν παράτυπη συμπεριφορά  και στρέβλωση στην εφαρμογή του νόμου και  με την βοήθεια του Νομικού μας Συμβούλου,  έχουμε καταθέσει ειδική  αναφορά στην Εποπτική Αρχή (Δ.Ε.Ι.Α.) και έχουμε λάβει απαντήσεις που μάς επιβάλουν επιμονή στην περαιτέρω προσπάθεια για σωστή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα όσα μας έχουν απασχολήσει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και υπήρξε  σύμπνοια απόψεων σε ότι αφορά τον τρόπο αλλά και τις μελλοντικές κινήσεις, για την ορθή αντιμετώπιση των δεδομένων προβλημάτων που έχουν καταγραφεί.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισφραγίστηκε από την διαβεβαίωση που μας δόθηκε για την απόλυτη στήριξη του Επιμελητηρίου με κάθε δυνατό τρόπο, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπιστούν συνολικά αυτά τα φαινόμενα.

 

                                                                                                       Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.