Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, σε συνέντευξή του, έδωσε με απλά και ξεκάθαρα λόγια, το στίγμα της νέας εποχής που έρχεται στην Ασφαλιστική αγορά μας, αλλά και του δικού του προσωπικού οράματος και επιδίωξης, ώστε να αναπτυχθούμε δυναμικά όλοι μαζί, ενωμένοι, και με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Επιμέλεια: Δ. Λύχρου και Χ. Αλεξόπουλος

Έχει από την αρχή της θητείας του, δείξει τον σεβασμό και την φιλική του διάθεση προς όλες τις βαθμίδες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και θεωρούμε ότι η συγκυρία της προεδρίας του, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους.

Αποσπάσματα συνέντευξης

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο σπουδαίος αυτός πολιτικός άνδρας, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα, ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε πει:

«Μετά από τα 8 χρόνια της Προεδρίας μου, κατά τα οποία μού δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψω σε όλον τον πλανήτη, διαπίστωσα ότι κάθε χώρα ακολουθεί τον δικό της δρόμο, αφοσιώνεται στη δική της παράδοση. Αλλά αυτό που επίσης διαπίστωσα, είναι τη βαθιά προσμονή όλων να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια, τη θεμελιώδη επιθυμία να έχουν έλεγχο στις ζωές τους, το δικαίωμα να μπορούν να καθορίζουν οι ίδιοι το μέλλον τους και την πορεία των εθνών τους. Αυτή η λαχτάρα είναι παγκόσμια. Σιγοκαίει μέσα σε κάθε ανθρώπινη καρδιά».

Μετά από 1 χρόνο στην Προεδρία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, μετά από 22χρόνια στην ασφαλιστική αγορά, κατά τα οποία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς ασφαλισμένους μας, Ασφαλισμένους μας, με διαφορετικές ανάγκες, με διαφορετικά όνειρα, με διαφορετική φιλοσοφία για τη ζωή, έρχομαι να καταθέσω την ίδια ακριβώς διαπίστωση.

Σήμερα ήρθα να σας μιλήσω για αξιοπρέπεια. Ήρθα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία τους.

  • Να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χρόνια της σύνταξης.
  • Να προστατέψουν με αξιοπρέπεια το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, την υγεία τους.
  • Να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις οικονομικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς, η ενός καταστροφικού σεισμού. Και τέλος
  • Να δώσουν στην οικογένεια τους τη δυνατότητα να ζήσει με αξιοπρέπεια αν ένας πρόωρος θάνατος έλθει στη πορεία της ζωής τους.

Ήρθα να σας πω, με ποιον τρόπο, εμείς, οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στην ασφαλιστική αγορά, θα βγούμε μπροστά, για να φανούμε χρήσιμοι, και να γίνουμε δημιουργοί λύσεων, με όραμα μία Ελλάδα που ξαναμπαίνει σε έναν ενάρετο οικονομικό κύκλο και εξασφαλίζει και πάλι την αξιοπρέπεια για όλους τους ‘Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά, πέρα από τις διεθνείς προκλήσεις που επέβαλαν το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αλλά και το νέο εποπτικό πλαίσιο, είχε να αντιμετωπίσει το κόστος του ΡSI, τον κίνδυνο του grexit, αλλά και την πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς όμως τα καταφέραμε, αντέξαμε, προσαρμοστήκαμε, και θωρακίσαμε την αξιοπιστία μας από κάθε κίνδυνο.

Σήμερα, κοιτάμε στα μάτια κάθε ασφαλισμένο μας.

Σήμερα, η ασφαλιστική αγορά δεν έχει καμία σχέση με την αγορά πριν από μερικά χρόνια.

Οι ασφαλισμένοι μας είναι περισσότερο προστατευμένοι από ποτέ.

Η φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών και η εύρυθμη λειτουργία τους είναι εξασφαλισμένες.

Σήμερα, είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε το όραμα μας, να διεκδικήσουμε δηλαδή, με όλες μας τις δυνάμεις, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Το 2018 η ασφαλιστική αγορά παίρνει την πρωτοβουλία του δημόσιου διαλόγου, με την πολιτεία και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να κλείσουν επιτέλους μία σειρά από ανοιχτά θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, εδώ και χρόνια.

Βγαίνει μπροστά με μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για θέματα που βρίσκονται στην άμεση ευθύνη της, αλλά και για πολλά για τα οποία δεν ευθύνεται η ίδια, για τα οποία όμως πρέπει να «βάλουμε πλάτη», αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Πέρα όμως από τις ενέργειες αυτές, πήραμε επίσης την πρωτοβουλία του διαλόγου για μεγάλα θέματα, που θα συμβάλλουν τόσο στην σημαντική ανάπτυξη της δικής μας αγοράς όσο και στην ριζική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.

Ως Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, πιστεύω στην ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό της αγοράς μας.

Δεσμεύομαι ότι οι 25,000 άνθρωποι που απασχολούνται συνολικά στον κλάδο μας θα εργαστούν με συνέπεια, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του κάθε Έλληνα να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Εγγυώμαι, ότι η ασφαλιστική αγορά είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πολιτών και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

{Την ώρα που δημοσιεύονται τα παραπάνω, ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Μαζαράκης τοποθετήθηκε σε επιτελική θέση της εταιρείας του στο εξωτερικό, αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή της Metlife (Περιφερειακής ευθύνης στον άξονα ΕΜΕΑ) με έδρα εργασιών του, το Ντουμπάι. Ίσως η παρουσία του κ. Μαζαράκη ως Προέδρου στην ΕΑΕΕ, δε θίγεται άμεσα από την εξέλιξη αυτή. Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία του, και διατυπώνουμε την ευχή, να συνεχιστεί το καλό του έργο.}